În atenția persoanelor alergice – informații alergeni
În cazul în care suferiţi de o alergie / sunteți intolerant la un ingredient, vă rugăm să solicitaţi informaţiisuplimentare înainte de efectuarea comenzii. Unele produse din meniul nostru pot conține alergeni.
Vă mulţumim pentru înţelegere!
Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar.
În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din
soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau semințe de țelină.
Conform Directivei 2000/13/ CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000
alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:
1. Cereale care conțin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora);
2. Crustacee și produse derivate;
3. Ouă și produse derivate;
4. Pește și produse derivate;
5. Arahide și produse derivate;
6. Soia și produse derivate;
7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză);
8. Fructe cu coajă, adică migdale (Amygdalus Communis L.), alune de pădure (Corylus Avellana), nuci
(Juglans Regia), anacarde ( Anacardium Occidentale), nuci Pecan ( Carya ILLInoiesis(Wangenh.)
K.Koch), nuci de Brazilia ( Bertholletia Excelsa), fistic (Pistacia Vera), nuci de Macadamia și nuci
OueensLand ( Macadamia Ternifolia) și produse derivate;
9. Țelină și produse derivate;
10. Muștar și produse derivate;
11. Semințe de susan și produse derivate;
12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10 mg/litru;
13. Lupin și produse derivate;
14. Moluște și produse derivate.